Saffraan 1 gram – Cadeauverpakking

Saffraan 1 gram – Cadeauverpakking
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €17,00
Excl. BTW: €16,04
Aantal:    of toevoegen aan Verlanglijst

Omschrijving

Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan boter of honing. Het woord saffraan gaat terug op het Arabisch. In deze taal vindt men het woord ‘asfar’, dat ‘geel’ betekent. De saffraankrokus (Crocus sativus), die niet in het wild voorkomt, bloeit in de herfst gedurende circa acht dagen. Elke violette bloem heeft drie bloedrode stampers en drie gele meeldraden. 

Alleen de stampers van de saffraankrokus hebben een culinaire waarde. Ze worden handmatig geoogst voor de zeer kostbare saffraan, die zowel een smaak- als kleurstof is. Na het oogsten worden de stampers gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stampers. De teelt van saffraan is erg arbeidsintensief, en bijgevolg is het een zeer dure specerij. Saffraan wordt niet toevallig ook wel het ‘rode goud’ genoemd. 

Tip: Doseer saffraan zorgvuldig: een klein beetje is vaak al voldoende. Voeg saffraan in het begin van de bereiding toe. Let wel: om optimaal van de smaak, geur en kleur te genieten, vermeng je saffraan beter niet met een vette en hete substantie. Je gebruikt beter een lauwe vloeistof. 

 

 

Bekijk ook... (1)